Het weer op Santorini

Santorini weer, tips & informatie
De belangrijkste en drukste stad van het eiland Rhodos. Dat is uiteraard de hoofdstad Rhodos Stad. Deze stad is niet alleen belangrijk, maar is ook bijzonder fraai.

Het weer op Santorini

Is het op Santorini altijd lekker weer? Nee, dat is niet het geval. Het verschil tussen de zomer- en wintermaanden is op dit eiland behoorlijk groot. Zo zijn de wintermaanden vrij nat, terwijl het zomers extreem droog is op dit Griekse eiland. Bovendien lopen de temperaturen in Kos in de zomer behoorlijk hoog op.
Op sommige Griekse eilanden komt zomers de gemiddelde temperatuur boven de 30 graden uit. Op Santorini is dat niet het geval, waardoor het erg aangenaam vertoeven is op dit eiland.
Zelfs als je in de winter naar dit eiland toe gaat, heb je met relatief veel droge dagen te maken. Bovendien is het bijvoorbeeld in november nog 19 graden gemiddeld. Heerlijk, toch?

Het weer in Santorini vandaag

Wil je weten wat voor weer het vandaag in Kos is? Hieronder zie je wat vandaag de temperatuur is en hoeveel neerslag er vandaag in Kos valt.

Temperatuur Santorini

De temperatuur op Santorini is heerlijk voor elk soort vakantie. Wil je graag van een lekkere zon-, zee- en strandvakantie genieten? Dan is het fijn dat het in de zomer gemiddeld 24 á 26 graden is. Het is hierdoor niet té warm, maar je hoeft het ook absoluut niet koud te hebben.
Ben je liever iets actiever tijdens je vakantie? Dan zijn de temperaturen ook ideaal. Met name als je bijvoorbeeld een flinke wandeling wilt maken, is het fijn dat het niet overdreven warm op Santorini is. Op andere Griekse eilanden is dat een ander verhaal.
Op Santorini valt ook de constante temperatuur op. Het gehele jaar schommelt de gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 26 graden. Als we naar veel andere vakantiebestemmingen kijken, lopen de gemiddelde temperaturen veel verder uiteen. Ongeacht in welke maand je naar Santorini toe gaat, geniet je in ieder geval van aangenaam weer.
Wat volgens ons de beste reisperiode is? Wij raden je aan om in de periode van mei tot en met oktober naar Santorini toe te gaan. In die periode is de temperatuur heerlijk en is de hoeveelheid regen miniem.
1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. De Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5