Fira

De stad Fira is de hoofdstad van de eilandengroep Santorini. Deze stad wordt ook wel eens aangeduid als Thira, maar dat is enigszins verwarrend. De naam Thira is namelijk ook de naam van één van de eilanden die tot de eilandengroep Santorini behoort.

De stad Fira is de hoofdstad van Santorini, maar is ook de grootste stad. In en rondom dit stadje vind je tal van bezienswaardigheden, terwijl de unieke bouwwijze ook direct opvalt. Deze stad is namelijk gebouwd aan de rand van enkele steile kliffen. Vanaf deze plaats heb je daardoor prachtige uitzichten en kun je van onder meer prachtige zonsondergangen genieten.

Qua uitstraling lijkt Fira enigszins op Oia. In Fira vind je namelijk ook allerlei witte gebouwen met blauwe koepeldaken terug. Net zoals Oia leent Fira zich hierdoor ook uitstekend voor prachtige foto’s.

In de hoofdstad moet je met de nodige toeristen rekening houden. Dit komt onder meer doordat cruiseschepen bij deze plaats aanmeren. Op het moment dat zo’n schip volstroomt, is het behoorlijk druk in deze plaats. Mocht er géén cruiseschip zijn, geniet je in de hoofdstad van Santorini van relatieve rust. Het is hoe dan ook altijd gezellig en aangenaam in Fira.

Lees verder

Prijs

Plaats

Accommodatie

Sterren

Kindvriendelijk

Zwembad aanwezig

Inclusief vlucht

Inclusief vlucht

Aressana Spa Hotel & Suites
Griekenland > Santorini > Fira
Aressana Spa Hotel & Suites is
 945,00
4 sterren/5
Griekenland > Santorini > Fira
Asteras Villas is een 4 sterren
 1.148,00
4 sterren/5
Griekenland > Santorini > Fira
8-daagse Zonvakantie naar Cycladen bij El
 846,00
4 sterren/5
Griekenland > Santorini > Fira
Galatia Villas is een 3 sterren
 374,00
3 sterren/5
Griekenland > Santorini > Fira
Majestic Hotel is een 5 sterren
 716,00
5 sterren/5
Griekenland > Santorini > Fira
Milos Villas is een 4 sterren
 634,00
4 sterren/5

Fira Hotels

Wil je graag in de hoofdstad van Santorini verblijven? Maak je dan maar alvast op voor een uitgebreid aanbod van hotels. In en rondom deze plaats vind je ruim 120 verschillende hotels. Deze hotels zijn stuk voor stuk uniek en hebben het nodige te bieden.

Hoe je voor jezelf de beste keuze kunt maken? Kijk hiervoor goed naar de ligging, naar de faciliteiten, naar het prijskaartje en naar de luxe. Doordat je zoveel keuze hebt, kun je in ieder geval altijd een prima accommodatie voor jezelf uitkiezen.

Santorini Fira vakantie

In de hoofdstad van Santorini verblijven is absoluut een goed idee. Deze plaats is gezellig, heeft een prachtige ligging en beschikt over de nodige accommodaties. Tevens vind je in en rondom deze plaats tal van leuke bezienswaardigheden.

Ongeacht hoe je je vakantie in wilt vullen, leent Fira zich voor een heerlijke vakantie. Uiteraard geniet je ook in deze plaats van het aangename klimaat.

Andere plaatsen Santori