Akrotiri, Santorini

Akrotiri, tips & informatie
Eén van de mooiste plaatsen op Santorini is Akrotiri. Dit plaatsje bevindt zich in het zuiden van Santorini, beschikt over een haven en is een archeologische bezienswaardigheid. Dit is te danken aan een opgraving die in 1967 gedaan werd.

Akrotiri

Eén van de mooiste plaatsen op Santorini is Akrotiri. Dit plaatsje bevindt zich in het zuiden van Santorini, beschikt over een haven en is een archeologische bezienswaardigheid. Dit is te danken aan een opgraving die in 1967 gedaan werd. Deze opgraving liet prompt een complete nederzetting van de Minoïsche beschaving zien. Doordat deze nederzetting jarenlang onder as en puin gelegen heeft, zijn de archeologische opgravingen goed bewaard gebleven.
De bijnaam van de plaats Akrotiri is volgens ons veelzeggend: Pompeii van Griekenland. In de plaats Akrotiri vind je echter meer dan archeologische opgravingen. Je kunt in deze plaats namelijk ook heerlijk op het strand liggen of door de straten heen slenteren.

Akrotiri Santorini

Als je op Santorini bent, mag een bezoekje aan Akrotiri eigenlijk niet ontbreken. De archeologische opgravingen in dit plaatsje zijn het bezoeken namelijk meer dan waard. Je kunt er echter ook voor kiezen om in deze plaats te verblijven.
In deze plaats vind je iets meer dan 30 hotels terug. Doordat Akrotiri direct aan de zee gelegen is, liggen veel hotels pal aan het strand. Zet je wensen op een rijtje, maak een vergelijking tussen de hotels en kies één van de heerlijke hotels uit. Grote kans dat je hierdoor extreem gaat genieten van je vakantie in Akrotiri, Santorini.
1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. De Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5